10 meest inspirerende Nederlandse ondernemers

TTom 5 augustus 2023 20:36

Wat is er inspirerender dan succesvolle ondernemers die hun dromen waarmaken? We hebben een lijst samengesteld van de 10 meest inspirerende Nederlandse ondernemers die elk hun unieke weg naar succes hebben gevonden.

1. Pieter Zwart

Pieter Zwart is de oprichter en CEO van Coolblue, een van de grootste online retailers in Nederland. Hij begon de onderneming in zijn studentenkamer en heeft het bedrijf sindsdien uitgebouwd tot een miljardenbedrijf.

2. Adyen's Pieter van der Does

Pieter van der Does is de medeoprichter en CEO van Adyen, een bedrijf dat betalingsoplossingen biedt aan enkele van de grootste bedrijven ter wereld. Onder zijn leiding heeft Adyen een enorme groei doorgemaakt.

3. Jitse Groen

Jitse Groen is de oprichter van Takeaway.com, een online eten-bestelservice. Groen heeft het bedrijf uitgebouwd tot een van de marktleiders in Europa en daarbuiten.

4. Gillian Tans

Gillian Tans is de voormalige CEO van Booking.com. Onder haar leiding groeide het bedrijf uit tot 's werelds grootste hotelboekingssite.

5. Steven Schuurman

Steven Schuurman is een van de oprichters van Elastic, een bedrijf dat gespecialiseerd is in open-source zoektechnologie. Schuurman heeft een reputatie opgebouwd als een van de meest vooruitstrevende ondernemers in de tech-industrie.

6. Raymond Cloosterman

Raymond Cloosterman is de oprichter van Rituals, een bedrijf dat luxe huis- en lichaamsproducten verkoopt. Onder zijn leiding is Rituals uitgegroeid tot een internationaal erkend merk.

7. Heleen Dura van Oord

Heleen Dura van Oord is de oprichter van DQ&A, een bedrijf gespecialiseerd in digitale marketing. Ze is ook een van de meest invloedrijke vrouwen in de Nederlandse zakenwereld.

8. Roland Kahn

Roland Kahn staat bekend om zijn succes in de retailsector, met merken zoals CoolCat en America Today. Hij is een van de meest ervaren retailers in Nederland.

9. Ben Woldring

Ben Woldring begon zijn internetbedrijf toen hij nog maar 13 jaar oud was. Zijn bedrijf, Bellen.com, is een van de grootste vergelijkingswebsites in Nederland.

10. Corinne Vigreux

Corinne Vigreux is een van de oprichters van TomTom, een bedrijf dat bekend staat om zijn navigatietechnologie. Zij heeft een enorme invloed gehad op de technologie-industrie.

Dit zijn slechts enkele van de vele inspirerende verhalen van Nederlandse ondernemers. Zij bewijzen dat met hard werken, doorzettingsvermogen en een beetje lef, je alles kunt bereiken.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.